Principiile ofertarii de success
Principiul 13 | Top 5 greseli care te descalifica de la o licitatie
Top 5 greseli care te pot descalifica de la o licitatie si cum le poti evita, folosind programul de ofertare
1
F3-ul intocmit de inginerul de ofertare nu corespunde nu cel de la proiectant
Ceea ce se afiseaza pe F3-ul rezultat in urma crearii devizului trebuie sa fie identic cu cel intocmit de catre proiectant. Mai precis – descrierile, unitatile de masura, cantitatile, codurile de la norme si orice a fost explicitat de catre proiectant pe formular, trebuie sa existe si pe oferta
Motivul?
Este cea mai simpla forma de verificare de catre autoritatile contractante.
Cum te asiguri ca formularele, atat al proiectantului, cat si cel din oferta sunt la fel
- Foloseste SEAP Expert, modulul in care regasesti integrate deja, in acelasi mod ca pe formular, toate articolele din investitie
- Treci prin atentionarile din deviz pentru a face verificarile necesare
- Verifici extrasele ca sa te asiguri ca nu este nici o resursa (din cele neexplicitate pe formular) care sa aiba cantitatea sau unitatea de masura gresita, rezultat al unei actiuni de asimilare din partea proiectantului
Ce inseamna resurse decorelate?
Inseamna resurse cu acelasi cod – dar cu preturi, unitati de masura sau descriere diferite in cel putin doua devize separate.
Solutia este ca la final mereu sa realizezi o Diagnosticare.
- Insa, in programul de ofertare eDevize, de fiecare data cand exporti formularele esti atentionat atunci cand ai resurse decorelate.
3
Exista cantitati negative in deviz
In urma folosirii intr-un mod necontrolat si exploatabil a facilitatilor de calcul invers – din programul de ofertare – se poate ajunge la situatia in care cantitatile negative apar in deviz
De obicei, aceasta situatie apare din dorinta de a obtine o valoare mult mai mica decat cea estimata initial de catre program.
Solutia este ca, dupa efectuarea acestor calcule, sa accesezi extrasul la nivel de investitie, sa sortezi resursele dupa cantitatea lor, si sa verifici daca au valori negative.
4
Realizarea unui calcul invers cu ajustare bazata pe cantitate, care afecteaza resursele explicitate de catre proiectant
Trebuie pastrata cantitatea resurselor de pe F3-ul de la proiectant.
Daca stii ca formularele de la proiectant au resurse explicitate, atunci nu folosi aceasta tehnica de calcul.
Insa, daca ai totusi nevoie sa folosesti un calcul care sa te ajute sa obtii anumite valori pe norma, deviz, obiect sau investitie, foloseste Calculul invers cu ajustare baza pe pret sau Calculul invers avansat (CIA).
5
Neincadrarea devizului in capitolele si subcapitolele din devizul general
La fiecare deviz nou creat, realizeaza setarea in capitol si subcapitol, deoarece este foarte mare probabilitatea sa nu mai revii asupra acestui aspect in viitor.
Vrei sa stii mai multe despre tehnicile care te pot ajuta sa ofertezi rapid si corect?
Transmite-ne intrebarea ta