PRINCIPIILE OFERTĂRII DE SUCCES
Principiul 29 | Dacă în 2023 nu ai făcut nici un pas spre digitalizare, în 2024 va trebui
Anul 2023 a adus cu el trendul digitalizării în toate industriile, reușind să pătrundă chiar și în industria construcțiilor.
În acest an au existat câteva elemente care au marcat această tendință a digitalizării:
Inteligența Artificială
Chat GPT și multe alte tool-uri de IA au fost implementate de multe companii cu scopul de a-și automatiza procesele din departamentele lor. Acest tip de instrumente există și se poate aplica și în industria noastră.
Puteți regăsi o suită de exemple în dezbaterea din panelul AI aplicat în construcții, de la Forumul Construcțiilor 2023.
Organizarea și automatizarea proceselor
Au avut loc din ce în ce mai multe acțiuni privind organizarea și automatizarea proceselor din companii, de la evenimente tip conferință la programe care oferă o implementare accelerată a digitalizării.
eDevize pune la dispoziția companiilor programul Accelerator, la finalul căruia garantăm un minim de 80% din procese digitalizate în departamentul de ofertare. Perioada acestuia este de 5 luni de zile și trecem prin 5 pași importanți:
- Realizarea bazei de date de resurse
- Normarea rețetelor proprii
- Asocierea automată a articolelor din BOQ cu normele realizate
- Ofertare avansată
- Analiză de investiții
Încălzirea globală
la care contribuie producerea de deșeuri cauzată de către sectorul construcțiilor.
Această industrie este cea mai mare producătoare de deșeuri, multe dintre acestea (mai precis 15%) venind din organizarea slabă din etapele de estimare și ofertare. Această organizare nu se poate realiza însă, decât prin procese automatizate și bine pregătite.
Publicarea Ordinului 2221/2023 pentru aprobarea reglementării tehnice
„Ghid privind managementul şi monitorizarea informaţiilor generate în sistem BIM, indicativ RTC 8-2022”. Până în 2025 va trebui sa existe un proces prin care companiile să poată adopta și folosi această tehnologie.
În cazul în care folosești deja programe BIM, eDevize permite legarea cu acestea astfel încât să poți oferta pe baza proiectului realizat, într-un mod cât mai eficient. Tot ce trebuie sa faci este să ne transmiți că vreți să te ajutăm cu implementarea.
Anularea facilităților fiscale
Anularea facilităților fiscale a produs creșterea nevoii de productivitate, care se poate realiza doar prin digitalizare.
Sunt multe companii de construcții în România care deja au făcut pași importanți în digitalizarea proceselor. Dacă nu ai realizat nici un astfel de pas până în acest moment, în anul 2024 va trebui să o faci ca să poți rămâne activ într-o piață competitivă.