Forumul Construcțiilor 2023 – un catalizator al progresului în industrie

În lumea dinamică a construcțiilor, schimbarea este singura constantă. Forumul Construcțiilor 2023 – organizat de eDevize pe 2 și 3 noiembrie 2023, nu a fost doar un eveniment, ci o platformă de inovație și colaborare pentru liderii industriei.

În peisajul actual, evenimentul se distinge ca unul dintre puținele care răspund direct nevoilor companiilor de execuție și care oferă informații și exemple de practici eficiente, esențiale pentru orice companie din domeniu. Prin prezentarea de strategii inovatoare și modele de succes, Forumul a devenit un instrument crucial pentru companiile ce aspiră la digitalizare, dezvoltare și îmbunătățirea productivității afacerilor lor.

„Am adus alături de noi, pe scena de la Forumul Construcțiilor 2023, reprezentanți din acest sector cu o vastă experiență în domeniu, reprezentanți care înainte să vină să vorbească în fața publicului, au realizat schimbări majore prin care au adus dezvoltare în compania sau organizația proprie” – echipa eDevize.

Evenimentul a găzduit 300 de participanți de la 250 de companii prezente în industrie, care au asistat la dezbaterile cu conținut important și relevant de la cei 32 de speakeri care au fost prezenți pe scenă.

 

Deschiderea Forumului Construcțiilor 2023 a fost marcată de prezența pe scenă a unor lideri importanți: Tudor Prisecaru, Secretar de Stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Adriana Iftime Președinte al Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Ionel Scriosteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Vișan, Director Executiv la Concelex, Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development la BTDConstruct & Ambient, Claudiu Bisnel, Managing Partner la Brisk Group și nu în ultimul rând, Florin Manoloiu, COO la eDevize.

Primul panel al evenimentului, intitulat Sectorul construcțiilor în economia României, a avut ca obiectiv principal să ofere audienței perspective noi și aprofundate asupra situației economice curente a sectorului construcțiilor din România, permițând o înțelegere amănunțită și realistă a contextului actual.

 

Adriana Iftime, Director al Federației Construcțiilor – FPSC, a avut mențiuni legate de anularea facilităților fiscale, spunând că:

„Am ajuns în momentul de față, când Guvernul este într-o situație foarte delicată. Creșterea aceasta a deficitului bugetar nu e o chestiune care vine peste noapte și te surprinde. Orice prim-ministru trebuie să aibă tot timpul în vedere ținerea acestui deficit bugetar într-un control. La noi a venit așa peste noapte și ne-a luat prin surprindere, așa cum se intampla de multe ori.”

Digitalizarea este mai mult decât un trend; este o necesitate. Forumul a evidențiat importanța tehnologiei în optimizarea proceselor de construcție prin cel de-al doilea panel, Digitalizare la Altitudine. Discuțiile s-au concentrat pe posibilitățile de a crește productivitatea cu până la 60% față de nivelurile standard actuale observate în companiile din industrie. Acest potențial de creștere nu este un vis îndepărtat, ci o realitate accesibilă chiar acum, datorită gamei variate de unelte digitale disponibile în România, care pot fi integrate treptat în operațiunile de zi cu zi ale companiilor. Pentru a atinge această creștere de eficiență, este crucială o abordare organizată și o prioritizare eficientă a timpului dedicat dezvoltării – un pas esențial care, momentan, este aplicat de un număr restrâns de companii din sectorul construcțiilor.

Speakerii care au contribuit în panelul dedicat digitalizării au fost: Romina Posea, Head of Planning & Continuous Improvement Office la Leviatan Design; Eugen Ursu, Co-Fondator la Graphein; Dan Pana, Director General la Performa, Cătălina Miu, Commercial Director la eDevize si Claudiu Rada, Business Architect la SAP România.

Continuând explorarea tematicii axate pe tehnologie, ziua a doua a Forumului Construcțiilor, desfășurată pe 3 noiembrie, a oferit un panel distinctiv intitulat AI Aplicat în Construcții. Această sesiune a adus în prim-plan informații inedite și extrem de valoroase, stârnind curiozitatea despre impactul instrumentelor bazate pe Inteligența Artificială asupra afacerilor din industrie și a explorat nivelurile de eficiență și productivitate pe care le pot atinge companiile prin implementarea acestor tehnologii avansate.

„cu 100 de angajați și o cifră de afaceri de trei ori mai mică, iar astăzi cu 35 de angajați, procese automatizate cu produse dezvoltate, reușește să genereze o cifră de afaceri de trei ori mai mare” – acesta a fost exemplul cu care și-a început discursul Adrian Dragomir, Fondator Termene.ro și Startai.ro

Panelul a fost format din speakeri cu o vastă experiență în ceea ce privește domeniul Inteligenței Artificiale: Cătălin Podaru, CEO la Leviatan, Virgil Profeanu, CEO la Vego Holdings, Andrei Ciucă, Founder & CEO la eDevize, Adrian Dragomir, Fondator Termene.ro și Marius Antonie, Associate Partner la EY.

Forumul Construcțiilor 2023 s-a încheiat cu succes, stabilind un standard pentru evenimentele viitoare. Echipa eDevize.ro a anunțat că Forumul va deveni un eveniment anual, anticipând deja ediția din 2024.

Pentru mai multe informații despre Forumul Construcțiilor, accesează pagina eDevize, iar pentru a lua pulsul evenimentului, răsfoiește galeria foto. De asemenea, poți urmări conferința în întregime pe canalul YouTube eDevize.

0 0 votes
Article Rating
Aboneaza-te
Notifica la
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments