forumul

Construcţiilor 2023

Definind Viitorul Construcțiilor în România

Ideea unui forum al construcțiilor a venit de la Forumul Economic Mondial, cunoscut și ca Forumul de la Davos, sau Forumul bogaților. Totuși, spre deosebire de acesta, Forumul nostru nu este dedicat bogaților, ci reprezintă un mediu în care să ne sprijinim reciproc în explorarea subiectelor esențiale pentru a face performanță în industria construcțiilor, atât în România, cât și în afară.

La eDevize visăm la un viitor în care toți pilonii construcțiilor din România să lucreze eficient și să livreze proiecte la timp și în bugetul stabilit. Scopul nostru este să redefinim imaginea constructorului român, depășind stereotipul asociat cu termenul „Dorel”.

În următorii 5 ani putem anticipa că în România se vor întâmpla 2 lucruri:

  • Creșterea semnificativă a proiectelor de construcții – o oportunitate fără precedent, dar care aduce provocări semnificative în a le duce la capăt, din cauza lipsei de resurse umane și tehnologice
  • Valul de inovație adus de Inteligența Artificială, pe care dacă nu reușim să îl navigăm vom pierde iar o oportunitate, similară ca importanță cu cea pierdută în anii ‘90.

România are nevoie de o piață a construcțiilor puternică, construită pe baza colaborării eficiente și susținută de un brand al constructorului român. Ar trebui să apună vremurile în care o firmă din străinătate trimitea în România 2 oameni cu 2 laptopuri și avea profit de milioane iar cei care făceau treaba nu rămâneau cu nimic. Să nu fiu înțeles greșit, sunt mulți constructori străini care au făcut investiții reale, angajând mii de oameni și aducând tehnologie avansată în țară. Totuși, au existat și cazuri în care companii cu 2 laptopuri au realizat cifre de afaceri de 50 de milioane de euro.

Din păcate, România a ratat industrializarea feroce din anii ‘90 și a pierdut momentul pentru a face investiții mari cu împrumuturi mari. Nu mai este epoca în care să poți fi îndatorat 2XPIB sau 3XPIB așa cum este cazul SUA, Germaniei sau Japoniei.

Acum trebuie să ne reinventăm strategiile astfel încât să facem față situației în care facilitățile fiscale vor fi reduse sau absente, iar forța de muncă din ce în ce mai greu de găsit.

Acesta va fi doar unul din subiectele dezbătute în cadrul workshop-urilor din Forumuli construcțiilor, organizat de eDevize. Suntem cu toții profesioniști și cumva o să o scoatem la capăt.

Pentru a avea o piață a construcțiilor performantă avem nevoie să colaborăm, să dezbatem și să acționăm. De aceea, vă invităm la forum.

O să discutăm împreună despre:

  • Trendurile macroeconomice în industria construcțiilor
  • Inovarea prin soluții de digitalizare
  • Actualizările legislative și aspectele fiscale relevante
  • Transformarea adusă de Inteligența Artificială în domeniul construcțiilor

Noi, eDevize, ne-am propus după succesul conferinței din februarie să ducem lucrurile la următorul nivel. Dorim să construim împreună un sector al construcțiilor ultra-performant, în care constructorul român să fie recunoscut pentru profesionalism și excelență, asemenea lui Hefaistos, din mitologia greacă, capabil să construiască orice.

Printre invitații deja confirmați avem mai mulți lideri din domeniul construcțiilor….

Hai alături de noi!

0 0 votes
Article Rating
Aboneaza-te
Notifica la
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments